SERP Nedir? Ne İşe Yarar?, görüntüle

Android için En İyi Güvenlik Uygulaması

Android için En İyi Güvenlik Uygulaması
Android cihazların kullanımı arttıkça cihazlardaki istenmeyen yazılımların oluşturulması fazlalaştı. Kullanıcılar istemeyerek cihazlarına zararlı uygulamalar yükleyebiliyor. Cihazınızı koruyabileceğiniz "Clean Master" ve "CM Security" uygulaması mevcuttur. Bu uygulamaları ücretsiz olarak yükleyip kullanabilirsiniz.
Fakat bazı güvenlik uygulamaları deneme sürümü olarak kullanmaya izin verir. Bir süre sonra deneme sürümü bitince ücretli olarak satın almanız teklif edilir. Bilinen uygulamalara ödeme yapıp güvenliğinizi en üst seviyeye çıkartabilirsiniz.

Güvenlik Uygulaması Kullanmadan Risklerden Kaçmak Mümkün Mü?

Güvenlik uygulaması kullanmadan da cihazlarınızı kullanabilirsiniz. Cihazınızın ayarlarından bilinmeyen kaynaklar tarafından yazılan uygulamaları devre dışı bırakabilirsiniz. Bu sayede kaynağı bilinmeyen uygulamalar cihazınızda yer almaz. İnternet kullanımlarında çok dikkatli olmalısınız. Çünkü internette en çok dikkat çeken konular üzerine zararlı yazılımlar gizlenebiliyor ve siz yüklemek istediğiniz uygulamayı yüklediğinizi bilirken cihazınıza tehlike bildiren yazılımlar yüklendiğini fark edemeyebilirsiniz.
Bu virüsler sizin özel bilgilerinize erişebilir. Sosyal medya hesaplarınızın şifrelerini öğrenebilir ve maalesef sizden izinsiz kullanılabilir.

Cihazım Güvenilir Fakat Çok Yavaş

Kullandığınız telefon veya tabletin yavaş olduğunu düşünüyorsanız cihazınızı yeniden yükleyebilirsiniz. Cihazda virüs olmasa bile "Clean Master" ve "CM Security" uygulamalarından biri için depolama alanını daraltacak gereksiz uygulamalar yüklü olabilir. İsterseniz bu uygulamaları kendiniz gözleyip silebilirsiniz.

Tamamen cihazı fabrika ayarlarına döndürüp ilk kullanıldığı gibi hızlı bir cihaza erişebilirsiniz. Bu işlemi yaparken dikkatli olmalısınız. Çünkü fabrika ayarlarına döndüğünüzde cihazınıza yüklü olan tüm uygulama ve bilgiler silinecektir. Önceden yedekleme yapmalısınız. Bu yedeklemeyi bulut uygulamaları ile veya taşınabilir belleğinize yükleyin.

Cihaza yeniden yükleme işlemi yapıldıktan sonra tekrardan yedeklediğiniz bilgileri yükleyebilirsiniz. Fakat aynı sorun ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Çünkü cihazınızın yavaşlamasını sağlayan uygulamaları da yedeklemiş olabilirsiniz. Yeniden yükledikten sonra tekrardan yedeklenmiş uygulamaları yüklerseniz değişen pek bir şey olmaz. Bu sebeple cihazınızı sıfırladıktan sonra kullanıyor olduğunuz gerekli uygulamaları yedekten değilde Google Play Store üzerinden indirmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Android cihazlarınız ile yaşadığınız diğer sorunlar için yorum formu üzerinden iletişime geçerek sorularınızı yöneltebilirsiniz elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışacağım. :) Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, hoşçakalın..

2 yorum

Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.
  1. 12/20/2019
    Android telefonlarda güvenliği sağlamak çoğunlukla bizim elimizde. Bu yüzden gerçekten işe yarayan bir güvenlik programı gerekiyor. Tavsiyeler için teşekkürler.
    1. 12/21/2019
      Yorumun için teşekkürler Enes.