SERP Nedir? Ne İşe Yarar?, görüntüle

AdSense Geçersiz Tıklama Nasıl Engellenir?

Adsense Geçersiz Tıklama Nasıl Engellenir?

Merhaba arkadaşlar, AdSense ile gelir elde eden arkadaşlarımız bu konuya oldukça hakimler, bilmeyenler ve yeni başlayanlar için bugünkü konumuz hakkında kısa bir açıklama da yapmak istiyorum.

AdSense kullanımı ülkemizde oldukça yaygın haliyle yaygın olması bir takım sorunlarıda peşinde getiriyor, başlıca sorun ise geçersiz yani bir sitede gereksiz birden fazla tekrarlanan tıklamayı AdSense bir sorun olarak algılıyor, haliyle AdSense reklamı bulunan bir sitede aynı reklamlara birden fazla tıklandığında siteye saldırı yapmış olunuyor.

AdSense bu saldırıyı gördüğünde geçersiz tıklama - tıklama sahtekarlığı adında bir politika ihlali ile AdSense hesabını yasaklayabiliyor, haliyle hesabın içinde biriken parayıda site sahibinin çekemeyeceği anlamına geliyor ve herhangi bir kârla sonuçlanmayacak olsa bile, tıklama için ödeme yapmak zorunda olan reklam verenler için maliyetleri artırıyor.

AdSense Geçersiz Tıklama Nasıl Engellenir?

Küçük bir eklenti sayesinde bu sorundan sorunsuz bir şekilde kurtulabileceğiz, herhangi bir saldırı veya birden fazla tıklamayı eklentimiz sayesinde sadece 1 kere tıklanmış olarak sayıcak AdSense ve politika ihlali ile karşılaşmayacağız.

AdSense Anti-Bomb Click Eklentisi Nasıl Kurulur?

Blogger hesabımıza giriş yapalım, Tema > HTML'yi düzenle </body> kodunu bulalım ve hemen üstüne aşağıdaki kodu ekleyelim.

<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
// AdSense Anti İlkay Gürler
function downloadJSAtOnload(){var e=document.createElement("script");e.src="https://www.ilkaygurler.com/script/adsclick.js",document.body.appendChild(e)}window.addEventListener?window.addEventListener("load",downloadJSAtOnload,!1):window.attachEvent?window.attachEvent("onload",downloadJSAtOnload):window.onload=downloadJSAtOnload;
//]]>
</script>

Hepsi bu kadar, eklentimiz sayesinde AdSense geçersiz tıklamanın çok basit bir şekilde önüne geçmiş olduk, bu sayede AdSense hesabınız ve kazançlarınız güvende olacak ve sorunsuz kullanabileceksiniz, konu hakkında sormak istedikleriniz için yorum formu kullanabilirsiniz.

18 yorum

Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.
  1. 12/07/2019
    İşte işime yarayacak harika bir konu.. Geçersiz tıklamalar canıma tak demişti size teşekkürü borç bilirim.. lakin birde sorum olacak bu kodu başka sistemlerde mesela wordpress'tede kullanabilir miyim?
    1. 3/04/2020
      Elbette wordprestede kullanabilirsiniz.
  2. 3/27/2020
    cache eklentisi varken bu kod tam işlevini yerine getirirmi. w3 total cache veya autoptimize kullanıyorum
    1. 3/27/2020
      Bunu açıkçası denemedim, mümkünse kodları sitenize ekleyin ve durumu gözlemleyin ama sorunsuz çalışacağını düşünüyorum.
  3. 5/11/2020
    Hocam Bu Değerli Bilgi İçin Teşekkür Ederim. Fakat Çalışma Mantığı Nasıl Oluyor Acaba ?
    1. 5/11/2020
      Eklenti tıkladığınızdan sonra geri sayım yapmaya başlıyor örneğin 1 dakika içerisinde birden fazla tıklamaya veya arka arkaya tıklamaya müsade etmiyor. Tıklasanız dahi sayım yapmasının bir nevi önüne geçiyor.
  4. 5/17/2020
    Adsense hesabım yok ama gerçekten faydalı eklentiye benziyor. Çoğu blogdaşım geçersiz tıklamalar sonucu madur olduklarından bahsediyorlardı. Umarım bu eklenti bu sorunları çözer. Emeğinize sağlık. Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Bu arada blogunuzu takip edemedim. Tıkladığımda bir hata veriyor. Tekrar emeğinize sağlık. Saygılarımla. Vesselam...
    1. 5/17/2020
      Yorumun için teşekkürler, Meczup Yazar. AdSense kullanıcılarının en büyük sorununa bir nebzede olsa çözüm getirmek istedim. Blogumu takip etmek istediğinizde aldığınız hatayı bende farkettim yorumunuzdan sonra ve üst menüdeki butonda oluşan sorunu düzelttim. İster üst menüde bulanan butondan istersenizde buraya tıklayarak takibe alabilirsiniz.
    2. 5/18/2020
      Evet şimdi kontrol ettim sorun düzelmiş. Takip edebildim. Teşekkürler. Vesselam...
  5. 5/17/2020
    Bilgiler için teşekkürler!!!
  6. 6/25/2020
    ilkaygurler9@gmail.com size bu adresten mail gönderdim. Maili okuyup yardımcı olursanız çok memnun olurum. Sağlıcakla kalın. Sık sık e-postamı kontrol edeceğim
  7. 8/23/2020
    bu kodu kendi sitenizde kullanmıyorsunuz gibi gördüm..bunun sebebi var mı ?
    kod artık işe yaramıyormu acaba?
    kullandıktan sonraki deneyimlerinizi paylaşırmısınız
    1. 8/23/2020
      Kod geçerliliğini yitirmedi, benim sitemde zaten geçersiz tıklama sorunu yok. Bu işlemi geçersiz tıklama sorunu ile karşılaştığınız sitelerinize uygulayın.
  8. 12/02/2020
    İlkay Bey merhaba. Bu script hala çalışıyor mu? Belirli bir süre sonra örneğin 1 ya da 2 yıl sonra işlevini yitirir mi? Teşekkürler.
    1. 12/02/2020
      Merhaba, kodlar hala aktif durumda. Zamanla adsense de geçersiz tıklama durumuna el attı zaten, şuan sitenizde geçersiz tıklama sorunu yaşamıyorsanız kullanmanıza gerek yok. 1-2 yıl içerisinde aktifliğini yitirirmi sorusunun cevabı ise adsensesin alacağı güncellemeler ile bağlantılı olacaktır.
    2. 12/02/2020
      Teşekkürler İlkay Bey. Maalesef o durum hiç belli olmuyor. Yeni onay aldığım Adsense'i daha 1. haftasında patlattılar, reklam sunumu sınırlandı, maalesef ondan buradayım :))) . Üstelik geçersiz tıklama bildirim formu göndermeme rağmen. Bir de şunu merak ettim: Diyelim ki click:1, süreyi de 24 saat girdim (86400000 Milisaniye). Bu durumda 1 ip 24 saat boyunca sadece 1 defa reklam tıklaması yapabiliyor. Doğru mu anlıyorum? Sizce saldırı olasılığı yüksek bir site için, click ve saat cinsinden süreyi hangi değerlerde girmek daha doğru olur? Cevaplarınız ve paylaşımlarınız için de tekrar tekrar teşekkürler, Allah razı olsun.
    3. 12/02/2020
      Tabii, sizin girdiğiniz süre aralığında tıklamayı sayacaktır, bu süre zarfında diğer tıklamalarıda kabul eder sistem fakat bunu AdSense'ye yansıtmaz, kodun çalışma mantığı tamamen çerezler ile alakalıdır, aynı kişi aynı ıp üzerinden çerezlerini sıfırlayarak tekrar tıklama yapabilir, bunun önüne geçemeyiz yine aynı şekilde vpn aracılığı ilede geçersiz tıklama saldırısı yapılabilir.

      Tıklama süresi ise tamamen sizin insiyatifinize kalmış bir durum ama 24 saat içinde 1 tık bence oldukça uzun bir süre bana kalırsa 1 saate düşürmeniz daha mantıklı bir tercih olur.
  9. 3/19/2021
    geçersiz tıklamalardan dolayı hesabım sınırlandı deneyecegim inşallah işe yarar. hiç bir yerde böyle bir kod bulamamıştım. çok değerli bilgielr veriorsunuz