SERP Nedir? Ne İşe Yarar?, görüntüle

Firefox Resmi VPN Hizmeti

 Firefox Resmi VPN Hizmeti
Arkadaşlar herkese merhaba, VPN tamamen hayatımızda artık, bende giriş yapamadığım bir çok siteye girmek için VPN'yi kullanıyorum özellikle kullanım amacım eğitim amaçlı sitelere giremediğimden veya kendime çalışmalarım için kaynak yapamadığımdan kullanıyor olmam diyebilirim. VPN'yi en çok aradığım nokta malum Vikipedi'ye ülkemizden giriş yapamıyoruz haliyle ya VPN kullanacığız yada DNS ayarlarımızı yapıp girmeyi deneyeceğiz.

Hangi taracıyı kullanıyorsunuz bilmiyorum arkadaşlar, fakat ben Firefox ile baya mutlu mesut geçinip gidiyorum. Bir kaç gün önce Firefox'un kendi VPN servisini hayata geçirdiğini farkettim daha öncesinde Firefox Send isminde dosya yükleme servisininde incelemesini blogumda yapmıştım. VPN'yi girip kendimde denemek istedim, deneme yaptığımda aldığım hızlar aşağı yukarı şu şekilde;

Firefox Resmi VPN Hizmeti

Bana göre gayet makul ve kullanılabilir hızlar, ayrıca Firefox'un kendi VPN olmasıda güvenilir olması açısından ayrı bir artı oldu gözümde diyebilirim.

Firefox Private Network Nasıl Kullanabilirim?


Kurulumuda oldukça basit, henüz ülkemizde kullanıma açık olmadığı için siteye girdiğinizde;Firefox Resmi VPN Hizmeti uyarısıyla karşılaşacaksınız. Ülkemizde kullanıma açılana kadar, VPN hizmetinden faydalanmak için yani ilk kurulum için ABD IP'siyle(proxy/VPN) erişebilirsiniz. Ben uğraşmamanız için XPI dosyasını media fire'a yükledim, aşağıdaki butondan indirebilirsiniz.


İndirdiğiniz dosyası kurmak için ise adres satırına about:addons yazıp içine sürüklemeniz yeterli. Ayrıca VPN tamamen ücretsiz fakat ilerleyen zamanlarda premium sürüm belki gelebilir.

2 yorum

Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.
  1. 12/12/2019
    Konudaki vpn önerilerini deneyeceğim şöyle uygun fiyatlı sağlam bir vpn hizmeti bulamadım gitti umarım belirttikleriniz bir nebzede olsa derdime derman olur..
  2. 12/18/2019
    Opera'nın yıllardır VPN hizmeti var ama Opera'nın değerini bilen yok. Gerçi diğer tarayıcılara göre daha yavaş kalıyor ama, çok kullanışlı özelliklere sahip.