SERP Nedir? Ne İşe Yarar?, görüntüle

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Eğer SEO uyumlu makale nasıl yazılır? Sorusunun cevabını arıyorsanız, her kafadan çıkan sesi ve bilgi kirliliğini unutup bu yazıya odaklanın.

SEO uyumlu makale yazma amacınız, kaliteli içerik üretmek hedefinin önüne geçmemeli. Makale yazarak para kazandığınızı varsayalım, hatta makale satın aldığınızı düşünelim. Elimizdeki makale %100 SEO uyumlu ve özgün olsun. Kendinizi internette gezinen biri olarak düşünün. Bilgi almak amacıyla veya öylesine dolaşıyorsunuz. Sizin için hangi bilgi? Yada içerik değerli olur?

Önceliğimiz aradığımız cevaba net bir yanıt bulmak olacaktır. Peki, yanıtı ilk birkaç cümlede bulduk diyelim. Makaleyi de okunmaya değer olarak görmedik. Girdiğimiz sayfayı fazla kalmadan kapatıp terk ettiğimizde o adresin bizim için değeri kalmayacak. Adeta bize lazım olanı, alıp çıkacağız ve yüzüne bile bakmayacağız. Evet, içerik SEO uyumluydu, başlıklar ve anahtar kelimeler için gereken düzenleme yapılmıştı, özgün ve benzersizdi. Ama bizi fazla ilgilendirmedi.

Kaliteli SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Kaliteli, SEO uyumlu makale nasıl yazılır? Sorusunun yanıtını teknik detaylardan öğrenmek istiyorsanız buna çarçabuk ulaşabilirsiniz. Bilgi değerlidir ancak sonuna kadar okunan her bilgiye ait içerik eşsizdir. Sakın teknik detayların önemsiz olduğu kanısına varılmasın. Neticede arama motorları, bu öncelikler sayesinde içeriklere ulaşır ve onları sıralamaya tabi tutar. Emin olun ne olursa olsun, içeriğe misafir olan ziyaretçinin dikkatinin çekilmesi gerekiyor. Bunu yapay olarak da yapabilirsiniz, doğal olarak da. Yakın gelecekte içeriklerimize, makalelerimize ulaşan arama motoru yapay zekâları, teknik kurnazlıkları fark edeceklerdir. Bu durumda birçok web adresi ve içerik, çöp yığını olarak arka sıralara itilecek. Geriye kendini okutturan makaleler kalacak. Gelelim yazarlar açısından bakıldığında, arama motorunun makaleyi kolay bulacağı birkaç detaya.

Teknik Olarak Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Bilinmesi gerekenler:

  • Anahtar kelimenin kullanım yerleri ve kullanım oranı
  • Makale başlığının ve alt başlıkların önemi
  • Kelime sayısı
  • Ve kopya içerik olmamasıdır.

Anahtar kelimemiz, kalın yazı ile yahut yatık veya altı çizgili olarak yazılmalı. %’de 1 ila 3 arasında abartılmadan kullanılmalı. Her paragrafta kullanılması en doğrusudur. Anahtar kelimenin ilk 100 kelime içerisinde ve son 100 kelime içerisinde kullanılması tavsiye edilir. Bir makale, en az 300 kelimeden oluşmalıdır. Okunması için varsayılan maksimum kelime sayısı 450’dir. Anahtar kelimelerin abartıldığı içeriklerin değeri düşüktür. En güzeli, her paragrafta sadece 1 kez kullanılmasıdır.

Makale başlığı anahtar kelimeyi içermeli. En doğrusu, anahtar kelime yâda kelimelerin, başlık olması veya başlık içerisinde kullanılmasıdır. Eğer ilk paragraf, anahtar kelime ile başlarsa daha harika olur. Başlık büyük harflerle, alt başlıkların küçük harflerle kalın yazı tipinde yazılması güzeldir. 3 adet alt başlıktan fazlasına gerek yoktur. Paragrafların girintisiz, yani soldan boşluk bırakılmadan yazılması beklenir. Eğer, SEO uyumlu makale nasıl yazarım? Diyorsanız; alt başlıkların anahtar kelimeden türetilmesinin, eşsiz değeri olduğunu tüyo olarak vermek gerek. Zaten kopya içeriklerle bir noktaya varılmayacağını herkes bilir.

19 yorum

Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.
  1. 12/07/2019
    Blog açacaklara tavsiyem bu SEO uyum yazısını dikkatli okusunlar. Kaliteli içerik girmek kadar yazının SEO uyumu çok önemlidir. Başarılı bir anlatım olmuş.
    1. 12/10/2019
      Yorumun için teşekkürler.
  2. 12/07/2019
    Her Blogger'ın bilmesi gereken seo detayları. Seo uyumlu makaleler olmazsa olmaz ve Google'ın en öncelik verdiği şey. Seo uyumlu makale yazımı hakkında güzel bir yazı olmuş, teşekkürler.
    1. 12/10/2019
      Ben teşekkür ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu :)
  3. 12/07/2019
    Merhabalar, Bunların yanı sıra Seo uyumlu makale öncelikle kopyala/yapıştır yapmaktan uzak durarak geçer. Ardından size ait makale gelir.
    1. 12/10/2019
      Aynen öyle yazımda da belirttiğim gibi artı olarak makalelerde özgün olmalı.
  4. 12/07/2019
    Arama motorları seo uyumlu makalelere önem veriyor. Makale ne kadar kaliteli ve özgün olursa 1 sayfada yerini alırsın. Bilgilendirici konu için teşekürler işime yaradı.
    1. 12/18/2019
      Yorumun için teşekkürler.
  5. 12/10/2019
    Kaliteli içerik kadar bu yazıda bahsedilenler de gerçekten önemli. Birçok kişi yazılarının neden üst sıralarda çıkmadığını merak edip duruyor. Alın size tam rehber. Bana göre de en önemli şey özgünlük ve SEO kriterlerine uygunluk. Bu mükemmel yazı için tşk ler.
    1. 12/10/2019
      Ben teşekkür ederim, iyi bloglamalar.
  6. 12/10/2019
    Kaliteli bir makalenin teknik olarak olması gerektiği koşulları çok iyi açıklamışsınız, teşekkürler.
    1. 12/18/2019
      Yorumun için teşekkürler.
  7. 12/11/2019
    SEO ya yönelik bir yazı yayımlanacaksa en önemli nokta içeriğin kopya olmaması. Maalesef bizim insanımız bir şeyler üretmek yerine olan bir şeyi kullanmayı daha çok seviyor.
    1. 12/18/2019
      Kopya içeriğe google da çok önlem aldı zaten ama hala bu şekilde bir şeyler başardığını zannedenler yok değil. Yorumun için teşekkürler.
  8. 12/26/2019
    Son derece analitik rehber tadında bir yazı olmuş. Şahsi deneyimlerime göre, uzun ve doyurucu içerikler doğal seo friendly oluyorlar. Daha sık anahtar kelime kullanıyorsunuz, arayan ilgi odaklı arama yaptığı için uzun içerik çok daha tatmin edici ve sonuç verici olabiliyor.
  9. 4/04/2020
    Seoculuktan pek anlamam ama makale yazılarında başarılı olmak isteyenler için faydalı bir yazı olmuş..Emeğinize sağlık..😊
    1. 4/04/2020
      SEO hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsan eğer, diğer yazılarıma mutlaka göz gezdirmelisin. Yorumun için ayrıca teşekkürler. :)
  10. 4/11/2020
    Merhaba. Sitenizde kullandığınız yorum formunu , eski tip blogger yorum kutusunun yerine nasıl ekleyebilirim ? Sizin kullandığın daha modern ve şık.
    1. 4/13/2020
      Blogger için Yeni Yorum Formu adlı yazımda nasıl ekleneceğini anlattım, adımları uygulayarak sende bloguna ekleyebilirsin.