SERP Nedir? Ne İşe Yarar?, görüntüle

Blogger Yorumlardaki Yazar Profil Linklerini Kaldırma

Blogger Yorumlardaki Yazar Profil Linklerini Kaldırma

Blogger yorumlarında anonim olarak yapılan yorumlar haricinde yorum yapan kullanıcıların linkleri yazı içerisinde dışa bağlantı olarak görünmeye devam ediyor ve linklere müdahale edemediğimiz için yazı içi SEO'da olumsuzluklar getirdiği kanaatindeyim.

Linkleri SEO uyumlu hala getiremiyoruz çünkü blogger yorum formu ne yazıkki bunu yapmamıza müsade etmiyor, örneğin "nofollow" gibi etiketleri ekleyemiyoruz, haliyle yazı içi SEO'yu düşünürsek olumsuz etkilediğini söyleyebilirim. Bazende yorum yapılan hesapların kim olduğunu öğrenemiyoruz. Yorum yapan hesaba tıkladığımızda, artık böyle bir hesap mevcut değil uyarısını alabiliriz, bu hesaplar yasaklanmış hesaplar ve spam hesaplar olabilir.

Her ne kadar yazar yorumlarından linkleri kaldırmış olsakta, blogger sayfasındaki yorumlar sekmesinde bağlantılar hala aktif ve yorum yapan hesapların linklerini oradan görebiliriz. Eklenti ile yazı içerisinde bulunan linkleri kaldırırak aynı zamanda sayfa yüklenme hızımızıda arttırıyoruz ayrıca yorum yaparak reklam yapmaya çalışanlarıda bir nebzede olsa engellemiş oluyoruz.

Eğer Disqus veya Facebook yorum formunu kullanıyorsanız zaten böyle bir eklentiyi kurmanıza gerek yok. Bu eklenti sadece blogger yorum formundaki linkleri kaldırmaya yarıyor.

Eklentinin Javascript ve jQuery olmak üzere 2 sürümü bulunuyor. Eklentiyi kullanabilmek için aşağıda bulunan kodları şablonunuza bulunan </body> kodunun hemen üstüne ekleyin ve kaydedin. İstediğiniz sürümü kullanabilirsiniz, sadece 1 tanesini kullanın.

<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
/* Blogger Yorumlardaki Yazar Profil Linklerini Kaldırma by ilkaygurler.com */
(function ilkaygurler(){
 if (document.querySelector('#comments .comments-content')){
  var a = document.querySelectorAll('.comment-block .user a');
  for (var x = 0; x < a.length; x++){
   var b = a[x].text, c = a[x].parentNode, d = document.createElement('span'); d.innerHTML = b;
   a[x].remove();
   c.appendChild(d);
  }
 }
})();//]]>
</script>

Jquery versiyonunu kullanmak için blogunuza jquery kütüphanesini eklemeniz gerekiyor. Bunun için aşağıdaki kodu şablonunuza girip </head> kodunun hemen üstüne ekleyin.

<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.3.1/jquery.min.js'></script>
<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
/* Blogger Yorumlardaki Yazar Profil Linklerini Kaldırma by ilkaygurler.com */
window.onload = (function ilkaygurler(){
 if ($('#comments .comments-content')){
  $('.comment-block .user').find('a').each(function(){
   $(this).contents().unwrap().wrap('<span></span>');
  });
 }
});
//]]>
</script>

İşlemleri doğru yaptığınız taktirde yorum yapan yazar profillerinin linkleri kalkacaktır. Takıldığınız yerlerde veya konuyla ilgili sorularınız olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz.

9 yorum

Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.
  1. 4/28/2020
    yazı için teşekkürler işime yaradı, peki yorumların yanına eklenen tarihi nasıl kaldırabiliriz?
    1. 4/30/2020
      Yorumların yanına eklenen tarihleri kaldırmak için, şablonunuzda CTRL+F yardımı ile <b:skin> kodunu arayın ve hemen altına uygun bir yere aşağıdaki kodu ekleyin..comment .comment-header .datetime a{display:none} her temada aynı olmayabilir, bilginiz olsun.
  2. 5/01/2020
    Her ne kadar zararlı ya da spam link olma ihtimali olsa da (çok nadir) Google algoritmalarının yorum yazarında yer alan linkleri algılayabileceğini düşünüyorum. Tabii ki bu eklentiyi arayanlar için gayet yararlı fakat gün geçtikçe aktifliği azalan kişisel bloglara bir darbe de bu eklenti vurabilir. Şahsen ben hem kendi blogumdaki hem de başka bloglardaki yazar profillerine tıklar, yeni kişiler ve bloglar keşfederim. Aktiflik adına daha iyi olduğunu düşünüyorum. Yalnızca yorum içerisinde bulunan linkleri kaldırmak yeterli olabilir. Eğer bununla ilgili halihazırda bir yazınız varsa görmek isterim.
    1. 5/01/2020
      Öncelikle amacımız Semih, sayfa için SEO’yu daha iyi hale getirebilmek. Linkleri kaldırarak, aslında şunuda yapmış oluyoruz, sayfamızı ziyaret eden kişilerin spam yorum yapan hesapları veya sahte hesapların linklerine ulaşamadıkları için görmemelerini sağlıyoruz.

      Kişisel bloglara darbe vuracağınıda zannetmiyorum, linkleri yazı içerisinden kaldırdık fakat hâlâ blogger panelinde bulunan yorum sekmesinden görünteleyebilmekteyiz. Eğer istersek zaten yazıyı kimin yazdığına oradanda ulaşabiliriz.

      Yazı içerisindeki linkleri kaldırmak için ise ayrı bir yazı hazırlayacağım, yorumun için teşekkürler.
    2. 5/02/2020
      Bu yorumunuz daha açıklayıcı oldu teşekkür ederim. Gerçekten de Blogger > Yorumlar kısmından bakabileceğim hiç aklıma gelmemişti. Fakat başkası benim bloguma geldiğinde ya da ben başka bir bloga gittiğimde tıklama imkanı kısıtlanıyor. Bahsettiklerimden biri de buydu. Şahsen geçen günlerde sizin blogda tıklamak isteyip engellendiğini anlamıştım. Burada da bir seçim yapmak zorunda kalıyoruz. SEO+Hız artışı ya da etkinlik azalışı. Birinden feragat edeceğiz.
    3. 5/03/2020
      Kişisel blogda olsa azda olsa para kazanmak için sayfa içi SEO’yuda önemsemeliyiz. Google böyle hataları sevmiyor, bizde Google neyi seviyorsa ona göre hareket etmeliyiz, eğer ben kâr amacı gütmüyorum, Google beni görmesede olur diyenler eskisi gibi kullanmaya devam edebilirler ama benim tavsiyem Google'nin sevdiği gibi hareket etmektir.
  3. 1/21/2021
    Üstat süpersin eline sağlık
    Çok teşekkür ediyorum.
  4. 4/13/2021
    blogumuza gelen yorumlara yanıt verdigimizde kişiye maille bildirmesini nasıl saglayabiliriz ?
    1. 4/13/2021
      Yorumların ve yanıtların e-posta ile iletilebilmesi için yorum yapan kullanıcı yorum penceresindeyken sol altta Beni bilgilendir bölümüne bir tik koyması gerekiyor. Bu işlemi yapmadan ne yazık ki yapılan yorum veya yanıtlar kullanıcıya e-posta ile iletilmez.