SERP Nedir? Ne İşe Yarar?, görüntüle

Mobil Uyumlu Web Sitesi Nasıl Olmalıdır?

Mobil Uyumlu Web Sitesi Nasıl Olmalıdır?

Web sitenizin içeriği ve amacı ne olursa olsun, mobil uyumlu olması son derece önemlidir. Özellikle son yıllarda akıllı telefon kullanım sayısının arttığını göz önünde bulundurduğumuzda, web sitenizde tercih edeceğiniz tema yada tasarımın responsive özellikli tema olmasına dikkat etmelisiniz.

Peki, responsive özellikli tema ne demektir ve başarılı bir Mobil tasarım nasıl olur?

Responsive Tasarım Nedir?

Responsive tasarım, içeriğin kullanılan cihazın çözünürlüğüne göre uygun bir hale gelmesidir. Geniş bir monitörde farklı bir görünüm, mobil cihazların ekran boyutları için ise ayrıca bir görünüm sunularak, sitenin daha işlevsel olması sağlanır.

Kullandığınız web sistemi için özellikle responsive tema tercih etmelisiniz. Bu sayede web sitenize farklı cihazlardan girildiğinde, her bir cihaz için özel bir görünüm sunulacak ve de bu sayede kullanım daha da kolaylaşacaktır.

Responsive Tasarım Nasıl Olmalıdır?

Menüler eksik olmamalı

Masaüstü web versiyonunda sunulan menü ve kategorilendirme sistemi, eksiksiz olarak mobilde de sunulmalıdır. Bu özellikle e-ticaret siteleri açısından ayrıca önemlidir çünkü müşteriler mobil tasarımı kullandıklarında da ilgili ürün kategorilerine ulaşabilmelidir.

Reklam yerleşimi önemlidir

Sitenizin masaüstü versiyonu için uyguladığınız reklam yerleşim alanını, aynı şekilde mobil sürümde de uygulamak doğru olmayacaktır. Kimi zaman mobil sürüm için farklı reklam yerleşimleri ve de içerik bazlı bir reklam düzeneği, reklam gelirlerinizden çok daha fazla kazanmanızı sağlayacaktır.

Görsel ve yazı tipi boyutları

Bir masaüstü versiyonundaki yazı tipi ve görsel boyutu ile mobil sürümün yazı tipi boyutu aynı olmamalıdır. Burada bazı temalar eksik kodlanmış ve bu sorun nedeniyle site hem şık durmuyor hem de kullanıcıların yazıları okumasını zorlaştırıyor.

Dikey yerleşim düzeni

Mobil cihazların ekranları daha çok dikey olduğundan dolayı, özellikle yazılı ve görsel içeriğin de bu şekilde dikey olmasına özen göstermelisiniz. Bu sayede en küçük ekranda bile yazılar ve görseller alt alta gelecek, kullanıcıların okuması daha da kolaylaşacaktır.

SEO Açısından Responsive Önemi

Özellikle Google arama motorunun, mobil kullanıcı kitlesinin kullanım oranı ve hareketlerine göre algoritma geliştirdiğini artık herkes biliyor. Bu yüzden responsive temanın SEO açısından da ayrıca bir önemi bulunmaktadır.

Öyle ki responsive tasarımı olan bir web sitesinin arama sonuçlarında bir adım daha önde olduğunu söyleyebiliriz. Bu sebeple web sitenizin mobil görünümüde masaüstü görünümü kadar önemli, bu konuda web sitenize mutlaka gereken özeni gösterin ve mobil uyumlu hale getirin.


Güncelleme

Mobil SEO Rehberi adlı yazımı incelemenizi tavsiye ederim.

2 yorum

Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.
  1. 4/07/2020
    Güzel bir yazı olmuş çoğu bloggerin uygulaması gerekenler arasında mobil uyumlu tabletten gezilmiyor neredeyse bloglar, bu blogu tavsiye edeceğim mobil görünümünü düzenlemek isteyenlere, takipteyim blogunuzu.😊
    1. 4/07/2020
      Yorumunuz ve takibiniz için çok teşekkür ederim.🙂