SERP Nedir? Ne İşe Yarar?, görüntüle

AdSense Gelirinizi Arttırmanın 8 Yolu!

AdSense Gelirinizi Arttırmanın 8 Yolu!

Çoğu site sahibinin de bildiği gibi internetten para kazanmanın en etkili yollarından biri Google servisi olan Adsense hizmetini kullanmaktır. Ancak bu hizmeti kullanmak yeterli olmamakta ve daha fazla para kazanmak için yapılması gereken bazı şeyler vardır. Peki Google Adsense üzerinden daha fazla para nasıl kazanılır, gelir nasıl arttırılır?

Google Adsense gelirini arttırmak için çokça yol vardır. Biz bu yollardan en temel olanlarını inceleyelim.

Özgün olun

Özellikle sitenizdeki içerikler dahil olmak üzere sitenize ait her konuda özgün olmalısınız. Özgün olmak sizi diğer sitelerden farklı yapar ve tercih edilmenizi sağlar. Özgün olmak Google aramaları için de önemlidir. Eğer özgün olursanız Google sizi sevecek ve arama motorunda yukarı taşıyacaktır. Eğer sitenizde kopya içerikler paylaşırsanız Google sizi arama motorlarından silebilir. Bu nedenle özgün içerikler oluşturmak önemlidir.

Ayrıca kopya içerikle kullanıcılar tarafından hoş karşılanmaz. Sitenizde kopya içerik olduğunu fark eden kullanıcı sizin siteniz ile ilgili olumsuz düşünür ve siteyi bir daha tercih etmez. Sitenizin bu şekilde kullanıcılar ve Google tarafından beğenilmemesi de Adsense gelirini olumsuz etkiler. Bu nedenle özgünlük konusuna önem vermek gerekir.

SEO kurallarına uyun

SEO, arama motoru optimizasyonu demektir. Yani Google, Yahoo, Yandex ve Bing gibi arama motorlarında üst sıralarda olmaktır. Bu nedenle sitenizin seo ayarlarını yapmış olmanız gerekir. Sitenizin altyapısına göre bir çok SEO ayarı bulunmaktadır. Bu ayarları özenle ve dikkatlice yapmalısınız. Aksi taktirde siteniz arama motorlarından silinebilir.

Sitenizin seo ayarları kadar sitedeki içeriklerin seo uyumlu olması da önemlidir. Örneğin sitede paylaştığınız bir yazı seo kurallarına uygun değilse sitenizi olumsuz etkileyecektir. Seo kurallarına uygun olmayan içerikler ve site ayarları arama motoru sıralamasında düşmenize neden olur. Bu olay da sitenizin Adsense gelirine olumsuz olarak yansıyacaktır. Bu nedenle bu konuya dikkat edilmesi gerekir.

Doğru reklam boyutlarını seçin

Google Adsense, sitenize eklemeniz için reklam boyutları sunar. Bu reklam boyutlarından istediğinizi seçebilir ve sitenize ekleyebilirsiniz. Ancak bu reklam boyutları rastgele seçilmemelidir. Genelde büyük boyutlu reklamların daha çok kazandırdığı düşünülür ancak böyle değildir. Bir reklam türünden fazla kazanç elde etmek için yapılması gereken reklamı sitenize entegre etmektir. Yani siteye reklamları eklerken reklamın konulduğu yer iyi seçilmelidir. İyi bir reklam yerleşim planı Google Adsense gelirini büyük oranda arttırmaktadır. Bu konu hakkında uzman birinden yardım almanız veya çokça araştırma yapmanız gerekir çünkü Google bu konuya önem vermektedir.

Yazılarınızın arasına reklam yerleştirin

AdSense gelirinizi artırmak istiyorsanız yazı içi reklamları mutlaka kullanmalısınız, yazılarınızın içeriğine göre bağlantı reklamları veya yine yazı içeriğine uygun boyutlarda görüntülü reklamlar ekleyin. Reklamları yazılarınıza bitişik veya çok yakın eklemekten kaçının reklam oldukları belli olsun ve kullanıcıları reklamlara tıklamaya zorlayacak şekilde reklam yerleşimi yapmayın.

Trafik kaynağını kontrol edin

Trafik kaynağı , sitenize gelen ziyaretçilerin geldikleri yerdir. Sitenize gelen kullanıcıların sosyal medya üzerinden mi yoksa Google araması ile mi geldiği önemlidir. Sosyal medyada link paylaşmanız durumunda sitenize gelen kullanıcılar daha az verimli olurlar. Google Adsense, arama motoru tarafından gelen kullanıcıları organik kullanıcı olmasından dolayı daha çok sever. Bu nedenle sosyal sosyal medya yerine direk Google arama motoru ile gelen kullanıcılar Adsense gelirini artırmada etkili olabilmektedir.

İstemediğiniz reklamları engelleyin

Google Adsense istediğiniz reklam verenin reklamını engelleme imkanını kullanıcılarına sunmaktadır. Bu özelliği en verimli şekilde kullanarak Google Adsense gelirini artırmak için ise yapılması gereken şey bazı reklam verenleri engellemektir. Hangi reklam vereni engellemeniz gerektiği sorusu ise basit bir cevaba sahiptir. Reklam verenin size ne kadar kazandırabileceği tahmini olarak Google Adsense üzerinde yazmaktadır.

Sizin için az gelir oluşturabilecek reklam verenlerin reklamlarını engellemelisiniz. Ancak bu işi abartmamalısınız çünkü Google çok fazla reklam veren engellemeye sıcak bakmaz. Bu nedenle engellediğiniz reklam veren sayısını çok yüksek tutmamalısınız.

Sitenizin reklamını yapın

Elbette Adsense gelirini artırmak için çokça kullanıcıya ihtiyacınız var. Bu nedenle sitenizin reklamını yapabilir ve Google Adsense gelirinizi arttırabilirsiniz. Tabi reklam yapma işinin de püf noktaları vardır. Örneğin sitenizde henüz içerik yok iken reklam vermemelisiniz çünkü site hakkında olumsuz düşüncelere kapılan kullanıcı sitenizi bir daha tercih etmeyebilir. Bu nedenle belli bir içerik sayısına ulaştıktan sonra reklam vermelisiniz.

Kullanıcı odaklı olun

Bunca teknik işlemin yanında başka etkenler de vardır. Sitenizi Google Adsense hizmetinden gelir elde etmek için açmış olabilirsiniz. Ancak sadece gelir elde etmeye odaklanmayın, kullanıcıyı da düşünün. Kullanıcı odaklı olmamanız ve siteye çokça reklam yerleştirmeniz kullanıcılar tarafından hoş karşılanmaz. Bu nedene gelir elde etme yolunda kullanıcıların önemli olduğunu unutmamalı ve onların yerine kendinizi koymalısınız.

Bonus

AdSense hangi hataların yapılmaması gerektiğini merak ediyorsunuz? o halde "Google AdSense'de En Sık Yapılan Hatalar" adlı yazımı incelemelisiniz.

Bu yöntemleri uygulamanız Google Adsense gelirinizi büyük oranda artırmanıza yardımcı olur. Yöntemleri adım adım uygularsanız sizi başarıya ulaştıracaktır, yazı hakkında yorumlarınız ve sorularınız için yorum formunu kullanabilirsiniz, yorumlarınızı bekliyorum.

4 yorum

Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.
  1. 5/11/2020
    Google’ın Çıkardığı Otomatik Reklamları Önerir misiniz Hocam ? Ayrıca Bilgiler İçin de Teşekkürler...
    1. 5/11/2020
      Otomatik reklamları sadece mobilde kullanmanızı öneririm. Masaüstünde kullanıldığında temada bozukluklar yapabiliyor.
  2. 10/02/2021
    Sizin sitenizin altında adsense reklam alanı ve reklam alanını kapatma tuşu çıkıyor. Bu reklam alanını mobilde biz nasıl ekleyebiliriz?
    1. 10/06/2021
      Merhaba, bahsettiğiniz konu ile ilgili bir yazı yayınlayacağım takipte kalın.