SERP Nedir? Ne İşe Yarar?, görüntüle

Dizin Sitelerinin Faydaları

Dizin Sitelerinin Faydaları

Dizin siteleri, kategorize edilmiş web sitelerini barındıran bir sistem yani bir veri tabanıdır. Günümüzde web site sahibi olanların ortak birtakım amaçları ve uğraş verdiği ortak çabaları bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi Google’da üst sıralara gelmek ve diğeri ise sitelerine girdikleri yazıların hızlı bir şekilde indekslenmesini sağlamaktır. Bu ortak amaçlarını sonuca kavuşturmaları için bir takım yöntemler bulunmaktadır ve bunlardan bir tanesi de web sayfalarınızı dizin sitelerine eklemekten geçmektedir.

Günümüzde birçok dizin siteleri bulunmaktadır, bunları herhangi bir ücret alınmaksızın yani bedava dizinler ve ücretli dizin siteleri olarak ikiye ayırabiliriz. Genel de birçok web site sahibinin tercihi kaliteli ve ücretsiz dizin sitelerinden yana olmaktadır. Önümüze gelen, çöplüğe dönüşmüş dizin sayfalarına sitelerimizi eklememeliyiz.

Peki Dizin Sitelerinin Faydaları Nelerdir?

Siteniz daha çabuk indekslenir. Kaliteli backlink sağlarsınız. Arama motorlarının gözünde sitenizin değeri artar. Web dizinlerinin ana sayfaları ve alt sayfaları yüksek değerlere sahip olması sebebiyle sizin sitenizin de değeri artmış olur. Sitenizin ziyaretçisi sayısı artacaktır.

Bir dizin sitesini önemli ve kaliteli kılan sebeplerden birisi Google tarafından desteklenmesidir. Bu kadar önemli bir dizine kayıt olmanızın yanı sıra sitenizin onaylanması o kadar basit değildir. Dizin sitelerinin her kategoriye ait editörleri vardır. Kayıt süreci titiz çalışmalar ve kontrollerden geçmektedir. Dizin sitelerine web sayfalarınızı ekler iken sitenizin kategorisini iyi belirleyin. Sitenize ait bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girin. Kayıt olma ile ilgili dizin sitesinin yaptığı açıklamaları ve yönlendirmeleri iyice okuyun ve kavramaya çalışın.

Birkaç dizin sitesi;

  1. BOTW
  2. About Us
  3. Blogarama
  4. Google My Business
  5. Bing Places
  6. Yahoo
  7. Yelp
  8. Yellow Pages
  9. ChamberOfCommerce
  10. HotFrog
  11. Better Business Bureau (BBB)

Yukarıda listelemiş olduğum web dizin sitelerinin tümü, internet siteniz için gerçek değere dönüşebilecek gerçek trafik numaralarına (minimum aylık 90.000 kullanıcı ziyareti) sahip web dizinleridir. BOTW, Yahoo ve BBB dışındaki tüm web dizinleri tamamen ücretsiz listeler sağlar. Alacağınız dizin bağlantılarının sayısı, sitenizin arama motorlarında ne kadar iyi sıralandığını olumlu yönde etkileyeceğini unutmayınız.

Google ve SEO için gerekli olan dizin çalışmasının önemini bu yazımda sizlerle paylaştım. SEO hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için SEO Nedir? ve En Sık Yapılan SEO Hataları adlı yazılarımı incelemenizi öneririm.

Bu konuyla ilgili bir fikriniz var mı?

Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.