SERP Nedir? Ne İşe Yarar?, görüntüle

Alexa Sıralamasını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Alexa Sıralamasını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

İnternet sitesine sahip olanların ilk amaçlarından bir tanesi de Alexa sıralamasında iyi bir başarı elde etmektir.

Dünyanın en büyük şirketlerinden bir tanesi olan Amazon grubu tarafından yirmi yıl önce kurulan ve dünya genelindeki bütün internet sitelerini sıralayan Alexa’da iyi bir seviye eldde etmek için, Alexa sıralamasına etki eden faktörleri çok iyi bilmek ve bu faktörlere göre bazı adımlar atmak gerekir.

Alexa sıralaması çeşitli faktörlere göre belirlenir ve bu faktörler doğrultusunda internet siteleri Alexa’da sıralanır. Bu yazımda sizlere Alexa sıralamasına etki eden beş farklı faktörden bahsedeceğim. Bu beş faktörü yerine getiren internet siteleri kolay ve hızlı bir şekilde Alexa sıralamasında istedikleri konuma yerleşebilecekler.

Ziyaretçilerinizin Sayısı Çok Önem Taşıyor

İnternet sitenizin Alexa sıralamasında hedeflediği yere ulaşabilmesi için en fazla önem taşıyan konu günlük ziyaretçi sayısıdır. Belirli bir düzeyde ve belirli aralıklar ile sitenizi ziyaret eden bir kitle varsa, bu kitle Alexa’da internet sitenizin büyük bir yol almasını sağlayacaktır.

Yine Alexa’da başarılı bir konumda bulunan internet siteleri ziyaretçilerini korumaları durumunda, bu sıralamadaki yerlerini de koruyabilirler.

İnternet sitenizdeki ziyaretçi sayısında yaşanan dalgalanmalar, Alexa’daki sıralamanızda da çeşitli dalgalanmaların yaşanmasına neden olacaktır. Bu nedenle gerekli ziyaretçi sayısına ulaşmak ve bu sayıyı korumak her zaman için internet siteleri adına çok büyük önem taşımaktadır.

Ziyaret Edilen Sayfaların Alexa’ya Etkisi

Alexa’ya etki eden faktörlerden bir tanesi de ziyaret edilen sayfalar faktörüdür. Alexa kendi içerisindeki sıralamayı benimserken, aynı süre boyunca aynı sayıdaki ziyaretçi tarafından ziyaret edilmiş iki siteyi, ziyaret edilen sayfa çokluğuna göre sıralar.

Alexa’ya göre daha çok sayfası ziyaret edilen bir internet sitesi, daha kaliteli bir sitedir ve bu sitenin sıralaması daha iyi bir konumda olmalıdır.

Bu nedenle Alexa’da başarı elde etmek site sahiplerinin ilk yapması gereken şeylerden bir tanesi de bütün sayfaları aynı kalitede oluşturmaktır. Bu sayede siteye giren ziyaretçiler, diğer sayfaları da ziyaret etme ihtiyacı duyacaktır.

Her sayfanın kaliteli içeriklere sahip olması doğal olarak Alexa açısından önem taşıyan bir durumdur.

Mutlaka Alexa Toolbar Edinin

Alexa’nın geliştirdiği Alexa Toolbar eklentisini indiren ve kullananlar, Alexa sıralamasında daha hızlı yol almaktadır. Kendi internet sitenize girerken mutlaka internet tarayıcınızda bu eklenti bulunsun.

Bu sayede internet sitenizin sıralaması daha hızlı bir şekilde üst sıralara tırmanır. Sizinle birlikte, sitenize giren ziyaretçilerin de bu eklentiyi kullanması, internet sitenize olumlu bir katkı sağlayacaktır.

Bu eklentiyi kullanmak suretiyle giriş yaptığınız bütün internet sitelerine Alexa sıralaması bakımından olumlu bir katkı sağlayabilirsiniz. Alexa Toolbar aracı, çok ufak bir uygulama olmasına karşılık, Alexa sıralamasında düşmek isteyenler için çok ama çok etkili bir yükselme yöntemidir. Uygulama kolay bir şekilde yüklenerek çok kolay bir şekilde kullanılabilir.

Ziyaret Süresi

Sitenizi ziyaret eden ziyaretçilerin, sitenizde geçirdiği ortalama süre de Alexa sıralamasını belirleyen bir kriterdir. Bu kritere göre ziyaretçilerin ortalama ziyaret süresi ne kadar artarsa, sitenizin başarısı da o kadar artacaktır.

Bu sürenin yüksekliği aynı zamanda internet sitenizin kalitesini ortaya koymaktadır. Ancak bu ortalamanın yüksek olduğu bir internet sitesi, yarım dakika, bir dakika gibi ziyaretlerden kötü etkilenecektir.

Bu nedenle internet sitenizi ziyaret eden herkesin sitenizde büyük zaman geçirmesini sağlamalısınız. Sitenizi kısa zamanlı olarak ziyaret eden kullanıcıların sayısı çok olsa da, bu kullanıcıların sitenizde az miktarda kalması, sitenizi çok kötü anlamda etkileyecektir.

Kaliteli Backlinklere İhtiyacınız Var

Backlinklerin Alexa’ya etkisi de yine Alexa kriterlerinden bir tanesidir. Eğer internet siteniz yeteri kalitede ve sayıda backlinke sahipse, Alexa sıralamasında bir anda hızlı bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

Ancak internet sitenizin backlinkleri yeteri sayıda ve kalitede değilse, diğer kriterlerin başarısı çok da önemli olmayacaktır. Çünkü Alexa bu kriterleri bir bütün olarak değerlendirir. Bu kriterlerden bir tanesinde bile yaşayacağınız eksiklikler, sitenizin sıralamada kötü anlamda aşama kaydetmesini sağlar.

İyi bir Alexa sıralaması elde etmek için internet sitelerinin mutlaka kaliteli backlinklere sahip olması gerekir. Sahip olunan backlinklerin kalite bakımından ihtiyacı karşılayamaması demek, internet sitesinin Alexa’da istediği yere asla gelemeyeceği anlamını taşır.

Bu yazımda alexa sıralamasını etkileyen faktörleri inceledik ve aslında alexada istenilen sıraya gelmenin çokta zor olmadığının umarım yazımı okuyanlar farkına varmıştır. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşçakalın.

Bu konuyla ilgili bir fikriniz var mı?

Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.