SERP Nedir? Ne İşe Yarar?, görüntüle

Blogger'da 301 Yönlendirmesi Nasıl Yapılır?

Rich Snippets Nedir?

Eski blogunuz veya sitenizdeki trafiğinizi kaybetmeden yeni adresinize kolay ve zahmetsiz bir şekilde ziyaretçilerinizi yönlendirebilirsiniz. Bu yazımda eski adresinizi ziyaret eden ziyaretçilerinizi otomatik olarak nasıl yeni adresinize yönlendirebileceğinizden bahsedeceğim.

301 Yönlendirmesi Nedir?

301 yönlendirmesinin amacı, eski sitenize ait kalıcı bağlantıların yeni sitenize ait bağlantılar ile sıralama kaybını en aza indirmektir, hali hazırda bulunan mevcut sayfalarınızın yeni sayfalara taşındığını arama motoru botlarına bildirmek için kullanılan yönlendirmeler veya kalıcı yönlendirmelerdir.

301 Yönlendirmesini Neden Yapmalısınız?

  1. Birden fazla blogunuz olabilir ve bunları tek bir alan adı ile birleştirip diğer bloglarınızdaki ziyaretçilerinizi ana blogunuzu ziyaret etmesini sağlayabilirsiniz.
  2. Yazılarınızı kaydeden ziyaretçilerinizin yeni adresinize girerek kaydetmiş oldukları içeriklere tekrar ulaşmasını sağlayarak ziyaretçileriniz aradığı içeriği kaybetmeyecek.
  3. Blogunuz Google, Yahoo, Bing ve benzeri arama motorlarında hala görünür olmaya devam edecek.

Blogger'da Özel Alan Adı 301 Yönlendirmesini Nasıl Yapabiliriz?

İlk adım içeriğimizi yedeklemek, bunun için Ayarlar menüsü > Diğer > İçeriği Yedekle düğmesine tıklayın, bu işlemin amacı eski sitemizde bulunan yazılarımızı otomatik olarak yeni sitemize taşımak, böylece zahmetsiz bir şekilde yazılarımızı yeni sitemize geçireceğiz.

Blogger'da 301 Yönlendirmesi Nasıl Yapılır?

Yönlendirmek istediğiniz eski blogunuzda Tema menüsüne tıklayın, HTML'yi Düzenle butonuna tıklayın ve </head> etiketinden önce aşağıdaki kodu ekleyin.

<script>
//<![CDATA[
var d='<data:blog.url/>';
d=d.replace(/.*\/\/[^\/]*/, '');
location.href = 'https://www.domain.com' + window.location.pathname;
//]]>
</script>
İşaretlemiş olduğum https://www.domain.com kısmına yönlendirmek istediğiniz alan adını yazın.

Ardından temayı kaydederek işlemi tamamlayın. Bu sayede eski alan adınızdaki tüm bağlantılar otomatik olarak yenisine yönlendirilecek, örneğin: https://www.ilkaygurler.com/2020/05/adsense-gelirinizi-arttirmanin-8-yolu.html adındaki eski adresiniz otomatik olarak yazılarınızı yeni adresinize taşıdığınız için https://www.yenialanadınız.com/2020/05/adsense-gelirinizi-arttirmanin-8-yolu.html şeklinde otomatik olarak ziyaretçilerinizin sanki eski sitenizi ziyaret ediyormuşçasına yeni adresinize yönlendirilecekler.

İşlemleri doğru yaptıktan sonra eski sitenize ait alan adınız yeni adresinize otomatik olarak yönlendirilecektir. Yazı hakkında sorularınız için yorum formunu kullanabilirsiniz.

Bu konuyla ilgili bir fikriniz var mı?

Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.