SERP Nedir? Ne İşe Yarar?, görüntüle

Google Aramalarda Üst Sıralara Çıkmak için İpuçları

Google Aramalarda Üst Sıralara Çıkmak için İpuçları

Hem yerel hem de ulusal çapta bir arama motoru olan Google artık hayatımızın her alanında bu nedenle birçok site Google’da üst sıralarda olmak ister. Google algoritmaları kafanızı karıştırıyorsa bu yazımda bahsettiklerimden faydalanabilirsiniz.

Şöyle başlayalım; Hayatımızın hemen her alanında yaşadığımız problemleri çözmek için çevremizdeki kişilere danışır fakat teknolojinin gelişmesi ve internetin hayatımıza girmesi ile birlikte artık sorunlarımızı çözümünü internette arar olduk. Böylelikle hayatımıza dahil ettiğimiz internette belli başlı arama motorları etkili olmaktadır. Bunların başında da Google gelir. Bugün birçok insan Google’ın ne olduğunu bilir ve internette arama yaptıklarında ilk olarak ona danışır. Bu nedenle interneti az çok bilen birçok kişi firma bazlı olarak tanıtımlarını Google üzerinden yapmaya çalışır.

Google arama motoru olmasının yanı sıra hem pazarlama hem de reklam alanı olarak da görülmektedir. Şöyle ki bir işletmeniz var ya da herhangi bir sanatı icra ediyorsunuz. İyi bir tanıtım için Google sizlere site açmayı öneriyor. Fakat Google’ın ünü her geçen gün arttığı için reklam yapan kişilerin sayısı da daha çok artmıştır. Bu nedenle sizi diğerlerinin önüne birkaç adım geçirecek kriterlerin olması gerekir. Google’da bunun için bazı veri analizleri, yardım videoları vb. gibi birçok seçenek sunmuştur. Bunları bilen ve Google’ın eğitim videolarına katılan birçok internet sitesi sahibi kendi sitelerinin bir adım öne geçmesi için büyük çabalar sarf etmektedir. Bu yazımda sizin sitenizinde diğer sitelerden bir adım öne geçmesini sağlayacak bazı püf noktalar vereceğim.

Herhangi bir web sitesi sahibi internette daha çok kullanıcı çekmek için bazı araştırmalar yapıp maddi yatırımlarla Google’da daha popüler olabilir. Böylelikle internet kullanıcıları tarafından tercih edilen sitelerden birisi olur. Hem erişim trafiği artar hem de internet sitesi üzerinden, Google tarafından verilen reklamlardan kazanç sağlar. Hem de popüler olarak bazı sosyal medya platformlarından da ön plana çıkar. Bu nedenle internet sitesi sahibiyseniz, bu püf noktaları uygulayabilirsiniz.

Google üst sıralara çıkmanın en kolay yollarından birisi SEO tabanlı çalışan firmalarla iletişime geçmektir. Böylece işi bilen bu firmalar sitenizin Google’da öne çıkmasını sağlar. Google aramalarında üst sıraya çıkmak için SEO çalışmaları üçe ayrılır bunlar; site dışında SEO çalışmaları, site içinde SEO çalışmaları ve son olarak kullanıcı deneyimleri.

  1. Site dışında SEO çalışmaları sitenizin sanal ortamda nasıl görünüp nasıl yorumlandığını test etmektir.
  2. Site içi SEO çalışmaları adı üstünde site içinde yer alan metin ve görsellerin güncellenmesi ve akış trafiğinin tıkanmaması için sürekli siteye yeni seçenekler eklemektir.
  3. Kullanıcı deneyimi ise sitenizin sekmelerinin ve sayfalarınızın hızlı bir şekilde açılıp kapanması sade ve kullanışlı bir ara yüzüne sahip olabilmesi ve mobil uyumlu olmasını içerir.

Bu üç SEO çalışmasına özen gösteren siteler Google’ın akış trafiğinde ön plana çıkmaktadır. Google aramalarında öne çıkmak için öncelikle sitenizin mobil kullanıcılara özgü olması gerekir. Mobile uygun site tasarımlarıyla bu mümkündür. Bu nedenle sitenizi tasarlarken mobilden giren kullanıcıları da esas almalısınız.

  1. İyi bir web sitesi için sitenizin hızlı açılıp hızlı kapanması gerekmektedir. Böylelikle sitenize giren kullanıcılar hızlı bir şekilde istediği veriye erişebilir.
  2. Arama yapan kullanıcılar aradığı şeyi daha kolay bulabilmesi için meta etiket olarak adlandırılan etiketler kullanılmalıdır. Böylece hitap ettiğiniz kitleye daha kolay ulaşabilirsiniz.
  3. Web sitesi içeriğiniz zengin paylaşımlarla süslenmeli ve arayüzünüz hitap ettiğiniz kitleye uygun olmalı. Ayrıca anahtar kelime kullanmalısınız.
  4. Anahtar kelime kullanımı en önemli unsurdur. Kullanıcılar aradığı şeyleri daha kolay bir şekilde bulması için arama motoruna kısa ve öz yazarlar bu nedenle kullanıcıların yazacağı anahtar kelimelere dikkat etmelisiniz.

Bahsettiğim ipuçlarını uyguladığınız taktirde değişimi sizde fark edeceksiniz. Google’da üst sıralara çıkmak için yapmanız gereken temel konulardan bu yazımda bahsettim, daha fazla bilgi için Google ve SEO hakkında yazdığım diğer yazılarımada göz atabilirsiniz.

Bu konuyla ilgili bir fikriniz var mı?

Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.