SERP Nedir? Ne İşe Yarar?, görüntüle

Blogger’da Ads.txt Nasıl Etkinleştirilir?

Blogger’da Ads.txt Nasıl Etkinleştirilir?r

Son zamanlarda  AdSense ile gelir elde eden arkadaşlarımız AdSense kontrol paneline girdiklerin aşağıdaki uyarı almaktaydı.

Kazançlarınız risk altında: Bir veya daha fazla sitenizde ads.txt dosyası bulunmuyor. Gelirinizin olumsuz etkilenmesini önlemek için bu sorunu hemen düzeltin.

Bu uyarının sebebi ise AdSense ile Blogger altyapısına sahip blogu üzerinden kazanç elde eden blog yazarlarının kazançlarının riske girmesini önlemek için AdSense tarafından alınan yayıncı doğrulama sisteminin hayata geçmiş olması sebebiyle blog yazarları AdSense paneline girdiklerin bu uyarı ile karşı karşıya kaldılar. Bu sorunu ads.txt dosyasını etkinleştirerek tamamen ortadan kaldırabiliriz ama gelin öncelikle ads.txt nedir ona bir göz atalım.

Ads.txt Dosyası Nedir?

Dijital reklamcılıkta şeffaflığı arttırmak için IAB Teknoloji Laboratuvarı'nın bir girişimidir. Şirketlerin web sunucularında barındırabilecekleri, ürün veya hizmetlerini satmaya yetkili diğer şirketleri listeleyen bir metin dosyası belirtir.

Ads.txt Dosyasını Neden Kullanmalıyız?

Ads.txt dosyasını kullanmak zorunda değiliz fakat kullanmanızı şiddetle tavsiye diyorum. AdSense hesabınızın bu sebepten politika ihlali yemesini veya biz her ne kadar farkında olmasakta ads.txt dosyası ile fraud adı verilen sahte reklamlar yüzünden hem reklam verenler hemde biz yayıncılar mağdur olabiliyoruz. Ads.txt dosyasının amacıda tam burda devreye giriyor bu sayede bu sahte reklamların önüne geçebiliyoruz. Ayrıca sitenizde yayınlanmakta olan reklam verimliliğini ve kazancınızıda olumlu yönde arttıracağı aşikar.

Blogger’da Ads.txt Nasıl Etkinleştirilir?

Blogger’da Ads.txt Nasıl Etkinleştirilir?
Blogger Ads.txt sayfası

Blogger Kumanda Paneli > Ayarlar > Arama Tercihleri > Kazanç Sağlama > Özel ads.txt yolunu takip ederek Kazanç Sağlamayı yani özel ads.txt içeriğini etkinleştirin.

Etkileştirdiğinizde karşınıza çıkan kutuya aşağıda bulunanları kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.

google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Burada pub-0000000000000000 olan bölüme kendi AdSense yayıncı kimliğinizi yazmalısınız. Yayıncı kimliğinizi öğrenmek için AdSense hesabınıza girin ve ardından Ayarlar > Hesap > Hesap Bilgileri bölümüne girip yayıncı kimliğinizi öğrenebilirsiniz.

Ads.txt dosyası tıpkı robots.txt dosyası gibi bütün kullanıcılara açık bir dosyadır.

AdSense yayını yapan herhangi bir sitenin ads.txt dosyasını görmek için örneğin; https://www.ilkaygurler.com/ads.txt yolunu izleyerek ads.txt dosyasına ulaşabilir ve görüntüleyebilirsiniz.

1 yorum

Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.
  1. 5/13/2020
    Bir nevi kimlik doğrulama sistemi gibi bişey diyorsunuz yani