SERP Nedir? Ne İşe Yarar?, görüntüle

Yeni Başlayanlar için Valorant Rehberi

Yeni Başlayanlar için Valorant Rehberi

Riot Games’ tarafından yayınlanan 5v5, rekabetçi, karakter tabanlı taktiksel nişancı oyunu olan Valorant; 7 Nisan 2020 tarihinde kapalı beta olarak çıkış yapmıştı ve yine kapalı beta FPS oyun severlerin açıldı. Bu sebepten dolayı herkes oyun hakkında bir şeyler araştırıyor ve oyun hakkında bilgiler edinmek istiyor. Hazırladığım Valorant Rehberi ile tüm soru işaretlerinize yanıt bulabilirsiniz.

Valorant Nedir?

Valorant League Of Legends oyunu yapımcılarının hazırlamış oldukları bir fps oyunudur. League of Legends oyununda olduğu gibi 2 takım birbirlerine karşı savaşmaktadır. Maçlar 5 vs 5 olacak şekilde olmaktadır. Fakat buradaki tek fark League of Legends oyunundan farklı olarak Valorant oyununun Counter Strike Go’ya benziyor olmasıdır. Valorant’da çeşitli karakterler bulunmaktadır. Bu karakterlerin her birinin farklı ulti ve özellikleri bulunur. Bazıları haritada görüş açarken, bazıları bu görüş kısıtlamaları yapabilmektedirler. Zamanla oyunu oynadıkça main yapmak istediğiniz karakteri belirleyebilirsiniz.

Valorant Nasıl Oynanır?

Valorant oynamak için Riot Game hesabına sahip olmanız gerekiyor. Bu hesaba giriş yaparak yönergeleri izleyebilirsiniz. Yönergeler arasında Twitch hesabınız ile Riot Games hesabınızın birbirine tanımlanması gerekecektir. Bunu Twitch üyeliğinize giriş yaparak yapabilirsiniz. Daha sonra ise Valorant kapalı betasını oynayabilmek için bir droba ihtiyacınız olacaktır. Oyuna ilk girdiğimizde eğitim penceresi ve ayarlar penceresi ile karşılaşacaksınız. Bu pencereler aracılığıyla oyunla ilgili ayarlar yapılabilecektir.

Bunlar arasında nişangah renk ve kalınlık ayarları yer alır. Oyun içerisinde spike kuran takım ve bu spike’ın kurulmasını engelleyen veya spike kurulduktan sonra çözün takım bulunur. Spike kurmak için haritada belirli alanlara ilerlemek gerekir. Bu alanlara kurulum yapılabilir. Veya karşı takımda iseniz spike kurulmuş ise belirlenen süre içerisinde kurulan spikeyi çözmemiz gerekir. Belirlenen sürede çözülmeyen spike patlayacak ve eli kaybetmenizi sağlayacaktır. Spike kurmak için oyun içerisinde 4 tuşu kullanılmaktadır.

Valorant drop nedir?

Valorant drop, Riot Games tarafından oyun kapalı beta sürecinde iken oyunu oynamak ve test etmek isteyenler için geliştirilen bir key sistemidir. Bu key yani drop sistemi oyun kapalı beta süresinde iken devam edecektir. Drop düşürmek için yapılması gereken bazı önergeler vardır.

Valorant Drop Nasıl Düşürülür?

Valorant oynayabilmek için bir drop ihtiyacı vardır. Bu drobu Riot Games hesabınız ile bağladığınız Twitch hesabınızdan Valorant oyunu oynayan yayıncıları izlemeniz ile elde edebilirsiniz. Fakat hemen droba sahip olmanız zordur. Birkaç saat veya birkaç gün Valorant yayını yapan yayıncıları izlemeniz gerekebilir. Drop düştüğünde Twitch üzerinden bir bildirim ve mail alacaksınız. Bu bildirim size ulaştıktan sonra Riot Games hesabınıza giriş yapabilir ve artık oyunu indirebilirsiniz. Oyunu indirdikten sonra dilediğiniz gibi oyunu hemen oynamaya başlayabilirsiniz.

Fakat oyun başlangıcında sizleri bir antrenman sistemi karşılıyor. Bu antrenman sisteminde kullanılacak kısayol tuşları ve oyun mantığı küçük bir eğitim ile veriliyor. Daha sonra ise normal oyunlara girerek Valorant zevkini yaşayabilirsiniz. Kesin ve net bir bilgi olmamasına rağmen drop düşürebilmek için Twitch üzerindeki yayıncıların en az 2 saat 120 dakika izlenmesi gerekmektedir. İzleyeceğiniz yayıncıya kendiniz karar verebilirsiniz. Fakat izlediğiniz yayının Valorant kategorisinde ve droplarının etkin olduğuna dikkat edilmesi gerekir. Arama yaparak ve “droplar etkin” etiketi ile çıkan sonuçlar sizlere daha çok yardımcı olacaktır.

Valorant Dereceli Oyun Oynama

Valorant oyunu için henüz daha dereceli sistem açık değildir. Oyun şu an kapalı beta olarak oynanmaktadır. Dereceli oyunların yakın zamanda açılması planlanmaktadır. Riot Games tarafından dereceli Valorant oyunlarının ne zaman açılacağı konusunda kesin bir bilgi veya haber bulunmamaktadır. Riot Games’in League of Legends oyunundaki gibi birkaç lig seçeneği ile birlikte dereceli sistemi getireceğini tahmin etmek hiç de zor degildir. Oyun kapalı beta sürümünden çıkınca oyuncuları ve sevenleri tarafından lig ve rank yükseltmek için çok aşırı ilgi göreceği düşünülmektedir.

Valorant Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Valorant Kaç GB?

Valorant kapalı beta sürümünde kurulduğunda ortalama olarak 7 GB ila 8 GB arasında ssd veya hard diskinizde yer kaplar. Oyunun SSD diskiniz var ise onun üzerine kurulması oyun açılış hızı ve deneyiminize katkı sağlayacaktır.

Valorant Minimum Sistem Gereksinimleri

Oyun yapımcılarından edinilen bilgilere göre Riot Games’in Valorant fps oyununu oynamak için minimum olarak intel i3-370m işlemciye ihtiyaç vardır. Yine oyun için gerekli olan ram miktarı minimum olarak 4 GB olarak belirtilmiştir. Minimum ekran kartı tavsiyesi ise intel HD grafik 3000’dür. Ayrıca Valorant’ı normal düzeyde oynayabilmek için önerilen sistem ise intel i5-4460 işlemci, 6 GB Ram bellek ve Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB ekran kartıdır.

Son Olarak

Aradığınız başlığı yazımda bulamadıysanız, Valorant hakkında sorularınız için yorum formunu kullanabilirsiniz.

2 yorum

Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.
  1. 4/27/2020
    Teşekkürler, çok hoş bir rehber olmuş. Boş bir zaman elde edersem niyetim vardı oyuna başlamaya.
    1. 4/30/2020
      Ben teşekkür ederim değerli yorumunuz için.