SERP Nedir? Ne İşe Yarar?, görüntüle

Eski Blogger Kontrol Paneline Nasıl Erişilir?

Eski Blogger Kontrol Paneline Nasıl Erişilir?

Merhaba, temmuz ayında yapımı tamamlanan Blogger'in yeni kontrol panelini ne yazıkki Google tüm Blogger kullanıcılara kullanmayı şart koşmuştu. Google zaten hali hazırda diğer servislerinide material design diye adlandırılan görünümüne kavuşturdu. Fakat Blogger için bana kalırsa kullanımı oldukça zor ve karışık bir panel hazırlamış.

Daha öncesinde zaten biz kullanıcılara bir müddet deneme süresi vermişti ve eğer istersek eski sürüme geri dönebiliyorduk, fakat geçtiğimiz günlerde artık bizlere yeni Blogger panelini zorunlu kılmış olacakki eskiye geri dönüş yapamıyoruz.

Kendim yeni Blogger panelini bir kaç gün kullandıktan sonra oldukça zorlandığımı farkettim ve bunun en azından bir çözümü olabileceğini düşünerekten araştırmaya başladım ve eski Blogger'a geri dönün butonuna ait bağlantının hala aktif olduğunu ve bu bağlantı sayesinde eski Blogger'i kullanabileceğimi farkettim.

Bu konu hakkında birden fazla mail aldıktan sonra bu bağlantıyı sizlerlede paylaşmayı düşündüm.

Eski Blogger Kontrol Paneline Nasıl Erişilir?

Yapacağımız işlem aslında çok basit, hemen size ilgili bağlantıyı verip bu dertten kurtarmayı düşünüyorum. Bağlantıyı size taslak olarak vereceğim çünkü bağlantıda değiştirmememiz gereken yerler bulunuyor. Aşağıda vermiş olduğum bağlantıda bulunan blogID=1234567890 bölümüne kendi blogunuza ait ID'yi yazıp enter tuşuna basarak eski Blogger'i kullanmaya devam edebilirsiniz.

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=1234567890&useLegacyBlogger=true

Blogunuza ait ID'yi öğrenmek için ise www.blogger.com adresine gidin ve tarayıcınızın adres çubuğunda aşağıdaki gibi bir bağlantı olacak.

https://www.blogger.com/blog/posts/1234567890

Bağlantıda bulunan 1234567890 kısmında sizin blogunuza ait ID olacaktır, bunu kopyalayıp eski Blogger bağlantısına yapıştırın.

Önemli: İşlemi bağlantıyı sonlandırdığınızda tekrarlamanız gerekiyor, aksi taktirde yine yeni arayüze dönecektir. Bu duruma bir basitlik katmak gerekirse, benim kullandığım yöntem taracıyımda yer imi oluşturmak oldu.

Hepsi bu kadardı, artık bu bir açıkmı yoksa Google hala eski bağlantıyı sonlandırmadığı için mi eski arayüzü kullanıyoruz bilmiyorum, fakat bu bir açıksa veya kapatılmayı unuttukları bir bağlantıysa kullanıma açık olduğu süre boyunca kullanmaya devam edip, kapanınca mecbur yeni ve zorlu tasarımı kullanmaya başlayacağız.

Yazı hakkında sormak istediklerinizi yorum formu aracılığı ile sorabilirsiniz, iyi bloglamalar.

Güncelleme

7 Ekim 2020 tarihi itibari ile bu yöntem artık geçersizdir, zannediyorumki Google durumu farketmiş ve bütün Blogger kullanıcılarına bu kötü ve zorlu tasarımı kullanmaya mahkum etti. Önümüzdeki günlerde eski Blogger kontrol paneli yerine gelirmi muaamma bu tasarıma sanırım alışmak zorundayız.

6 yorum

Yeni yorumlara izin verilmiyor.
  1. 9/22/2020
    Umarım bunu da kaldırmazlar. Yenisine alışırdık alışmasına ama eskiyi de kullanma şansı varken orada kalmak isterim şahsen. El ve göz alışkanlığı sonuçta.
    1. 9/22/2020
      Umarım kaldırmazlar uzun süre kullanmaya devam ederiz.
  2. 10/02/2020
    Yemin ediyorum dev hizmet. Eline sağlık üstadım.
    1. 10/03/2020
      Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
  3. 11/02/2020
    Bu da kaldırılmış artık :/
    1. 11/02/2020
      Evet Kemal, yaklaşık 1 ay önce Google durumu farketmiş olmalıki bu durumu hemen düzeltti.