SERP Nedir? Ne İşe Yarar?, görüntüle

SEO için En İyi Chrome Eklentileri

SEO için En İyi Chrome Eklentileri

SEO tabanlı çalışıyor ve daha hızlı daha kolay çalışmak istiyorsanız Google Chrome’nin SEO eklentilerini incelemenizde fayda var.

SEO tabanlı çalışan birçok kişi için Chrome’un belli başlı eklentilerini denemektedir. Fakat bu işe yeni girmiş toy biriyseniz bu eklentileri bilmemeniz çok normal. Bu yazımda SEO için en iyi chrome eklentilerini sizler için sunacağım.

Web sitelerini analiz etmek için bazı araçlara ihtiyacınız vardır. Bu araçları Google Chrome’un mağazasında çok kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Bu mağazada yer alan araçlar hem işinizi kolaylaştırır hem de hızlı bir şekilde hizmet sunmanızı sağlar. Bu araçlara şöyle bir göz atarsak;

  • SEO Quake
  • SEO Minion
  • Keyword Everywhere
  • MozBar
  • Ahrefs Toolbar
  • Linkminer
  • Rediretch Path
  • Woorank
  • Wordcounter
  • Similarweb

Bazı eklentiler yabancı olduğu için bunları teker teker ele almamızda fayda var;

SEO Quake

SemRUHS tarafından geliştirilen SEO Quake SEO ile uğraşan birçok kişinin kullandığı eklentilerden birisidir. Bu alanda birçok katkıyı sunan bu eklenti sayesinin SEO’nun önemli yönlerini açıkça görebilirsiniz.

SEO Quake sizlere arama sonuçlarınızdan bazı istatistikleri sunmakla birlikte site içi SEO ve sosyal medya paylaşımı gibi farklı konularda da yardımcı olur. Eğer SEMRuhs hesabınız varsa siteniz hakkında daha detaylı yardımlar alabileceğinizi de belirtmek gerekir.

SEO Minion

SEO Minion’la bazı işlemleri kolay ve hızlı bir şekilde halledebilirsiniz; bu işlemler, SERP önizleme aracı sunar, hreflang etiketinizi düzenler, mevcut konumunuz hakkında bilgiler verir, bağlantılarınızın durumunu kontrol eder, sayfa durumunuzu analiz eder. Global SEO çalışması yapanlar için önemli bir eklentidir.

Keyword Everywhere

Bu eklenti ile hedeflediğiniz anahtar kelimelerin verilerine hızlı bir şekilde erişebilirsiniz. Bu anahtar kelimelerinin aranma hacimlerini, gösterge sayılarını ve bu anahtar kelimelere benzer farklı anahtar kelimeleri de kolay bir şekilde göstermektedir. Önemli yanlarından birisi de Google aramalarında destekleniyor olmasıdır. Sadece Google değil; Youtube, Google Trends, Google Keyword Planner, Majestic, Google Analytics, Amazon, Answer the public gibi başka internet siteleri tarafından da desteklenir.

MozBar

Moz şirketi tarafından geliştirilen MozBar; web tarayıcınızdan ayrılmadan farklı web siteleri ve arama sonuçları hakkında kısa yoldan bilgiler verir. Bu eklenti ile web sitesinin güven analizini kontrol edebilirsiniz.

Ahrefs Toolbar

Ahrefs tarafından sunulan bu eklenti ile tüm önemli SEO metriklerini doğrudan görmenizi sağlar, backlink sayısını gösterir, yönlendirilen alan sayısını gösterir, tahmini organik arama trafiğini gösterir, sıralama anahtar kelime sayısını gösterir, DR’yi ve UR’yi kolay bir şekilde kontrol etmenizi sağlar, anahtar kelime önerileri sunar.

Linkminer

Broken link kurmak ve backlink oluşturmak isterseniz bu eklentiyi kullanabilirsiniz. Zaman alıcı bu işlemler için Linkminer SEO için yardımcı bir araçtır. Bu araçla sayfa içindeki herhangi bağlantının backlink bilgilerini ve sayısal verilerini görebilirsiniz.

Rediretch Path

Sitenizde yer alan bağlantılara dair yönlendirmeleri görmek isterseniz bu eklentiyle bunu kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Eklenti 301, 302, 404 ve 505 kodlarla birlikte META ve Javascipt gibi istemci taraflı yönlendirmeleri kullanarak olası sorunları kolay bir şekilde görebilirsiniz.

Woorank

Woorank eklentisi ile araç, trafik tahminleri, trafik sıralaması, adwords trafiği vb. istatistikleri içerir. Böylece siteniz için detaylı analizler yapar.

Wordcounter

SEO’da yazılan içeriğin kaliteli olmasının yanı sıra 10x contect şeklinde uzun olması gerekir. Wordcounter ile içeriğinizin metinin kelime sayısını ve analizlerini kontrol edebilirsiniz.

Similarweb

Web siteleri için anahtar kelime ve trafik akışı sağlayan bu eklenti internette arama yaparken herhangi bir web sitesi için istatistik ve stratejiyi görmenizi sağlar.

Bu yazımda SEO için En İyi Chrome Eklentileri'ni inceledik, aklınıza takılan ve sormak istediğiniz sorularınızı yorum formunu kullanarak iletebilirsiniz.

Bu konuyla ilgili bir fikriniz var mı?

Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.