SERP Nedir? Ne İşe Yarar?, görüntüle

Google AdSense'de En Sık Yapılan Hatalar

Google AdSense'de En Sık Yapılan Hatalar

Para kazanmak herkesin dünya hayatında yaptığı işlerden birisidir. Para kolay kazanılamadığından hepimiz için çok değerli bir varlık. İnternet dünyası da para kazanmaya olanak sağlayan bir platform olarak karşımıza çıkmakta. Ancak bu teknoloji bizde pek eski olmadığından mıdır bilinmez herkes ilk olarak kuralları bilmeden oynamaya çalışmakta.

İnterneti tanımadan para kazanma işine odaklanan insanlar değim yerindeyse çırak olmadan usta olmaya kalkmaktadırlar. Benim tavsiyem bu işe kafa yoracaksanız ilk olarak sağlam bir temel atmanızdır.

İnternetten para kazanma aslına bakarsak kolay bir iştir. Bu işte önemli olan sabırlı olmaktır.  Bunlardan en basiti bir web site yapmak ve Google ile anlaşarak web sitenizde Google Adsense reklamları yayınlamaktır. Google Adsense konusunda web site sahibi bir çok kişinin yaptığı belli başlı temel hatalar vardır. Bu hatalardan bahsedelim.

Google Adsense'de Yapılan Başlıca Hatalar Nelerdir?

Google Adsense kullanıcılarının düştüğü en büyük yanlış reklam almaya hak kazandıktan sonra her şey oldu artık diye düşünmeleri ve sitelerinde yasal olmayan içerikler yayınlamalarıdır. Böyle bir durumu Google fark ettiğinde sitenizi banlayabilir ve hatta reklamlarınıza son verebilir.

Adsense onayı aldıktan sonra her şey bitmiyor. Google size posta ile pin gönderecektir. Bu pin bir koddur. Bu kodu Google’da Adsense sayfanıza girmeniz gerekmektedir.

Reklam yerleşimine önem verin. Her yere reklam vermek çok kazanmak değildir, ziyaretçilerinizi sıkmayın.

Kendi sitenizdeki reklamı denemek amaçlıda olsa kesinlikle kendiniz tıklamayın, banlanabilirsiniz.

Bu önerileri dikkate aldığınız takdirde sorun yaşamazsınız. Ayrıca unutmayın ki Google Adsense üzerinden para kazanmak bir sabır işidir.

Kazancınızın zaman içerisinde arttığını göreceksiniz. Bunlar dışında dikkat etmeniz gereken ana kurallar ise; Bir sayfada maximum 4 veya 5 reklam yayınlayabilirsiniz. Bu konuya dikkat edin Google ilkeleri bu konuda hassastır. Yabancı dilde siteler yaparak tüm dünyaya yayılabilirsiniz. Bu şekilde daha çok kitleye hitap edersiniz.

Anahtar kelimelerinizi iyi seçin. Site kategorisini ve anahtar kelime seçimini dikkatli yapın. Son olarak sitenize sık sık yeni içerikler ekleyin. Birden değil düzenli olarak eklemeler yapınki ve siteniz Google tarafından sürekli güncel görünsün. Bu yazımda Google AdSense'de yapılan hataları inceledik, bir sonraki yazımda görüşmek üzere iyi bloglamalar.

9 yorum

Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.
  1. 12/08/2019
    Bir dönem benimde adsense hesabı vardı. İllegal içerik olmadığı halde hesabımı banlamıştı. yıllar sora tekrar aldım ve eğer google nin istediği herşeyi yaparsanız kolay kolay banlanmazsınız. en büyük hatalardan biri kendi reklamına tıklamak ve çok fazla reklam eklemek. zaten yazıda da belirtmişsiniz. bilgilndirme için tşk ler.
    1. 12/08/2019
      Rica ederim, iyi bloglamalar. :)
  2. 12/10/2019
    Google adsense aldıktan sonra gerçekten çok bilinçsizce hareket ediliyor. Bu önerilere dikkat etmek gerek. Google adsense hataları hakkında yazı için teşekkürler
    1. 12/11/2019
      AdSense hatayı sevmeyen bir kazanç aracı, dikkatli olmak lazım, yazımda püf noktalara değindim, dikkate alırsanız AdSense ile güzel kazançlar elde edersiniz.
  3. 12/15/2019
    13 Yıldır ban yemeden adsense kullanıyorum, bunun için ek bir çabamda yok, olağan dışı birşeye bulaşmadan yola devam... :)
  4. 4/09/2020
    Para kazanmaktan ziyade, google'ın katı kurallarına karşı kendimi kabul ettirebilmek ve algoritmayı çözebilmek adına adsense almak istiyorum. Henüz yolun başındayım bakalım başarabilecek miyim :)
    1. 4/10/2020
      Evet yolun çok başındasın Yaren. Biraz daha içeriklerini arttırdıktan sonra mutlaka adsense başvurunu yap fakat kişisel blogların adsense üzerinden para kazandığı söylenemez tabii bu blogdan bloga değişmekte. :)
  5. 5/11/2020
    Emek Olmadan Olmaz Demek İstiyorsunuz Yani Hocam, Haklısınız...
    1. 5/11/2020
      Evet aynen öyle, ne kadar ekmek o kadar köfte.