SERP Nedir? Ne İşe Yarar?, görüntüle

Adsense PIN Nedir? AdSense PIN Nasıl İstenir?

Adsense PIN Nedir?  AdSense PIN Nasıl İstenir?

AdSense PIN Nedir? Sorusu internet ortamından para kazanmak isteyenlerin sıkça sorduğu sorular arasında yer almaktadır.

AdSense PIN mevzusu zamanının büyük bir bölümünü internet ortamında geçirenlerin bu durumu paraya dönüştürme isteği ile üzerinde durduğu konular arasında yer almaktadır.

İnternet üzerinden kazanç elde etmek isteyen birçok kişi Google reklamlarının Youtube ve web sitesi gibi internet üzerinde yer alan sayfalardan yayımlayarak AdSense yolu ile para kazanmaktadır.

Bunun için bir AdSense hesabı açmalısınız. Ayrıca AdSense üzerinden reklam yayımlamak için öncelikle PIN ile doğrulama işlemi yapmanız gerekmektedir. Birçok kişi PIN elde etme konusunda bazı hatalarla karşılaşarak sorunlar yaşamaktadır.

Bu durum pek çok kişinin AdSense PIN alma işleminde araştırma yapmasına neden olmuştur. Sizlerde AdSense PIN üzerinde merak ettiklerinizi araştırıyorsanız, yazımdan detaylara ulaşabilirsiniz.

AdSense PIN Nedir?

AdSense PIN, Google tarafından web sitenizde AdSense reklamlarının yayınlanması ve bu reklamlardan elde edilen kazançların doğrulama eşiğine ulaşmasından sonra para kazanmanızı sağlamanız için gönderilen bir koddur.

Bu kodun sisteme girilmesi halinde AdSense hesabınız PIN’li hale gelecektir. Ayrıca birçok kişinin AdSense PIN ile ilgili olarak sormuş olduğu pek çok soru yer almaktadır. AdSense PIN ile ilgili merak edilenleri halinde sizlere aktaracağım.

AdSense PIN Kodu Ne İşe Yarar?

AdSense PIN kodu tanımda belirttiğimiz üzere sizin Google reklamlarından kazanç elde etmenizi sağlayacak temel etkendir. Otomatik reklam ve diğer reklam birimlerinin sitenizde yayımlanması ve kazanç elde edebilmeniz için öncelikle hesabınızı doğrulamanız gerekmektedir. Bununda içinde Google adresinize AdSense‘e ilişkin bir PIN göndermektedir.

Bu PIN ile birlikte hesabınızı doğrulayarak sunulan reklamların görüntülenmesi ve tıklanması neticesinde kazanç elde etmektesiniz.

AdSense Kullanmak Ücretli Mi?

AdSense kullanımı ücretli olmadığı gibi Google, AdSense kullanarak sitenizde gösterdiğiniz reklamlar karşılığında sizlere ödeme yapmaktadır. Ücretsiz bir şekilde AdSense hesabı oluşturabilirsiniz.

AdSense Hesabı Nasıl Oluşturulur?

AdSense hesabı oluşturmak için https://www.google.com/adsense/start bağlantısına tıklayarak belirtilen adımları yerine getirmeniz gerekmektedir. Google sizlere sunmuş olduğumuz bağlantıda, AdSense hesabı oluşturmak isteyenler için aşama aşama nasıl ilerleneceği hakkında detaylı olarak bilgi vermektedir.

Bu aşamaları takip ederek AdSense hesabınızı oluşturabilirsiniz. Eğer istersenizde aşağıdaki yazımı inceleyerek AdSense hesabı oluşturma rehberini inceleyebilirsiniz.

AdSense Nasıl İşler?

AdSense Nasıl İşler? Sorusuna ilişkin olarak verilecek birden çok cevap bulunur. Ancak öncelikle sizlere AdSense hesap oluşturduktan sonra yapmanız gereken aşamalardan bahsedelim.

  • AdSense Hesabınızı Etkinleştirme
  • Ödeme Bilgilerinizi AdSense Hesabınıza Girme
  • Oluşturduğunuz Reklamların Sitenizde Nasıl Göründüğüne Göz Gezdirme
  • Sitenizi AdSense Hesabınıza Bağlama
  • Telefon Numarası Doğrulama SSS'leri
  • AdSense PIN Girme
  • AdSense Reklam Yayımlama
  • AdSense Kazanç Sağlama

Yukarıda belirtmiş olduğumu hususlar AdSense işleyişine ilişkin olarak ana başlıklardır. Bu ana başlıklar altında pek çok unsurun yer aldığını söyleyebiliriz. Ancak genel anlamda AdSense işleyişi bu şekildedir.

AdSense Banka Hesabı Doğrulama

AdSense banka hesabı doğrulama işlemi sizlerin gerçek bir kullanıcı olup olmadığınıza ve banka hesabının sizlere ait olup olmadığına yönelik gerçekleştirmiş olduğu bir güvenlik unsurudur. AdSense banka hesabını doğrulamak için öncelikle hesabına giriş yapın.

Daha sonra sırasıyla; Ödemeler sekmesinden “Ödeme Yöntemlerini Yönet” bağlantısına tıklayın. Gelen ekranda “Şimdi doğrula” bağlantısına tıklayın. Açılan menüde banka ekstrenizde yer alan küsuratlı tutarı girin ve “Doğrula” butonuna tıklayın. Başarı ile AdSense banka hesabınızı doğrulamış olacaksınız.

AdSense PIN Nasıl İstenir?

AdSense PIN isteme için ilk önce AdSense hesabınıza girin. Ödemeler sekmesinden “Doğrulama Kontrolü” bağlantısına tıklayın. “PIN’i yeniden gönder” butonuna tıklayın. Yeni PIN talebiniz değerlendirilerek adresinize gönderilecektir. Eğer daha önce PIN istemişseniz, postanıza gelen ilk PIN’i girebilirsiniz. Gelen ikinci PIN, birinci PIN’in kopyası olarak gönderilmektedir.

AdSense PIN Doğrulaması Kaç Günde Gelir?

AdSense PIN’in sizlere ulaşması genellikle 14 gün ile 30 gün arasında değişmektedir. Ayrıca bu süre PIN’i talep etmiş olduğunuz adrese göre de değişiklik göstermektedir. Ayrıca kullanıcıların burada dikkat etmesi gereken AdSense tarafından kimlik doğrulaması istenilip istenilmediğidir. Eğer kimlik doğrulaması talep edilmiş ise doğrulama işleminin gerçekleştirilerek tekrar PIN gönderilmesi talep edilmelidir.

AdSense PIN Nasıl ve Hangi Kargo ile Gelir?

AdSense PIN, PTT kargo aracılığı ile gönderilmektedir. PIN talebinde bulunulduktan sonra Google, AdSense PIN’inizi tek bir zarf halinde yurtdışında bulunan ve PTT kargo ile anlaşmalı olan firma aracılığı ile göndermektedir.

PTT Kargo kimi zaman Google PIN’lerini belirtilen sürede adrese teslim edememektedir. Bundan dolayı bulunduğunuz yerin PTT şubesine durumdan haber vermeniz ve Google tarafından PIN geldiğinde haber almak için ara sıra aramanızı önermekteyiz.

AdSense PIN Adres Doğrulama Nasıl Yapılır?

AdSense PIN Adres Doğrulama işleminin oldukça kolay olduğunu söyleyebiliriz. PIN meselesinde tek sıkıntı PIN’in süresinde ulaşmamasıdır. PIN’in adresine ulaştıktan sonra yapacağınız aşamalar şunlardır;

  • AdSense hesabınıza giriş yapın.
  • “Ödemeler” sekmesine tıklayın.
  • “Doğrulama Kontrolü” bağlantısına tıklayın.
  • PIN’i tam olarak PIN postasında görüldüğü haliyle girin
  • “Gönder” butonuna tıklayın

Başarıyla PIN Adres doğrulamasını sağladınız.

AdSense Reklam Ödemeleri Ne Zaman Yapılır?

AdSense reklam ödemeleri her ayın 21 ile 26’sı arasında yapılmaktadır. Her aybaşında tahmini kazançlarınız tahakkuk edilerek kesinleşmektedir.

Bu tutarlar her ayın 21’i ile 26’sı arasında kullanıcının belirtmiş olduğu ve doğrulama yaptığı banka hesabına yatırılmaktadır. Ancak tahmini kazançlar ve kesinleşmiş tutarlar arasında bazen farklılıklar olduğunu söyleyebiliriz.


AdSense PIN nasıl istenir yazımın sonuna geldik, aklınıza takılanları yorum formu aracılığı ile iletebilirsiniz, bol kazançlar.

2 yorum

Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.
  1. 1/09/2022
    Adsense pinim yüzyıllar sonra geldi ama bu sefer uzun süre aktif olmadığım için hesabım askıya alınmış, mükemmel..
    1. 1/09/2022
      Adsense pin gelmediği zamanlarda kimlik doğrulama sayfası açılıyor Semih, keşke bu şekilde doğrulama yapsaydın.