SERP Nedir? Ne İşe Yarar?, görüntüle

En İyi SEO için Yapılması Gerekenler

En İyi Seo için Yapılması Gerekenler

En iyi seo için yapılması gerekenler son dönemlerde rakiplerinin bir adım önüne geçmek isteyen birden çok webmaster tarafından araştırılmaktadır. Günümüzde web site sayılarının oldukça çok artış gösterdiğini görebilmek mümkündür.

Bu durum, webmasterların Google, bind ve yahoo başta olmak üzere birçok arama motoru üzerinde rekabet içerisinde olmasını sağlamıştır.

Web site sahipleri ya da web masterlar bu rekabette bir adım öne geçebilmek için birçok SEO unsurundan faydalanmaktadır. Bundan dolayıdır ki, pek çok kişi SEO çeşitleri üzerinde araştırma gerçekleştirmektedir. Sizlerde web sitenizi ya da içeriklerinizi diğer sitelerden daha ön plana çıkarmak istiyorsanız, yazımıza kulak verebilirsiniz. Sizlere bu yazımızda, En İyi Seo İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir? Sorusunu cevaplandırmaya çalışacağım.

En İyi Seo İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

En iyi seo için yapılması gerekenler ile ilgili olarak bilgi vermeden önce sizlere SEO hakkında kısaca bir tanımlamada bulunalım. SEO, arama motorları üzerinde çeşitli kriterlerin sağlanarak web sitesinin "taramasına" olanak sağlayarak içeriklerin ve sitenin daha ön planda kalmasını sağlayan bir unsurdur.

SEO içerisinde yerine getirilmesi gereken pek çok farklı çeşit yer almaktadır. Sizler için göz önünde bulundurmanız gereken SEO kriterleri ve yapılması gerekenleri listeledim.

Uygulanması Gereken En İyi 10 SEO Çeşidi

  1. Sitenizi Mobil Uyumlu Hale Getirin
  2. Site İçi ve dışı SEO Uygulamaları Edinin
  3. Dahili ve Harici Bağlantıları Kullanın
  4. Sosyal Medya ile Sitenizi Destekleyin
  5. SSL Kullanımı Sağlayın
  6. Anahtar Kelimelere Odaklanın
  7. SEO’ya Uygun İçerikler Edinin
  8. Google Search ve Analytics Takibi Yapın
  9. Rutin Olarak İçerik Girişi Sağlayın
  10. Özgün Görsellerle Sitenizi Destekleyin

Yukarıda belirtmiş olduğum hususlar SEO konusunda öncelikle dikkat etmeniz gereken unsurlardır. Bunun yanı sıra 100’lerce SEO kriteri olduğunu da belirtebiliriz.

En İyi Seo Nasıl Yapılır?

Web sitenize en iyi şekilde SEO yapmak istiyorsanız, öncelikle kendinize bir plan yapmanız gerekmektedir. Eğer sıfırdan bu işe başlıyorsanız, içeriklerinizin ve kullandığınız görsellerin özgün olmasına oldukça özen göstermelisiniz. Ayrıca içerik girişini senelik olarak planlamanızı öneririm.

Google son dönemlerde güncel olarak içerik girişi sağlayan web sitelerini ön planda tutmaktadır. Bunun yanı sıra SEO hususunda dikkat etmeniz gereken ve ön plana çıkan hususları kısaca paylaşalım.

Siteniz Mobil Uyumlu Olsun

Günümüzde pek çok kişinin mobil cihazlar üzerinden aramaları gerçekleştirdiğini bilmekteyiz. Sitenizi mobil uyumlu hale getirmeni hem ziyaretçilerin kolay bir şekilde sitenizde gezinmesine hem de sitenizin daha ön plana çıkmasına yardımcı olacaktır.

Düzenli İçerik Girişi Sağlayın

Google son güncellemesinde düzenli olarak içerik girişi sağlayan siteleri ön plana çıkarmıştır. Sitenize düzenli olarak SEO uyumlu bir şekilde içerik girişi sağlamanız botların sitenizi daha çok ziyaret etmesi ile birlikte sitenizi ön plana çıkaracaktır.

Görsellerinizi Özgün Seçin

İçeriklerin özgünlüğü kadar birçok kişinin de görselleri özgün bir şekilde aradığını bilmelisiniz. Google özgün resme sahip olan içeriklerin daha ön planda kalmasını sağlamaktadır. Özellikle slider ve içerik resminizi özgün olarak ekleyeme çalışın.

Site Hızı ve Okunabilirliği Ayarlayın

Sitenizin temasının SEO anlamında oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Kullanıcıların kolay ve hızlı bir şekilde gezinebileceği bir tema seçiminde bulunmanız gerekmektedir. Bu kullanıcıların siteniz üzerinde hızlı bir şekilde içerikler arasında geçiş yaparak daha çok gezinmesine ve vakit geçirmesine olanak sağlayacaktır.

Anahtar Kelimelere Odaklanın

SEO ve anahtar kelime ilişkisinin oldukça kuvvetli olduğunu dile getirebiliriz. Google Search Console ve Analytics üzerinde anahtar kelime tespitlerini yaparak yeni içerik oluşturabilir ya da içeriğinizi daha iyi bir hale getirebilirsiniz. Belirli periyotlarda içeriğinizi anahtar kelimeye göre güncellemeniz sizlere fayda sağlayacaktır.


En iyi seo için yapılması gerekenler ile ilgili olarak sizlere maddeler halinde bilgi vermeye çalıştım.

Tabiri caizse SEO’nun büyük bir derya olduğunu söyleyebiliriz. Ancak son dönemlerde Google’nin istikrarlı bir şekilde içerik oluşturan siteleri ön plana çıkardığını da görebilmek mümkündür.

SEO’ya uygun bir şekilde sitenin dizayn edilmesi ve içeriklerinin oluşturulması kadar önemli olan bir diğer hususta düzenli olarak içerik girişinin sağlanmasıdır.

Bunun yanı sıra backlink ve tanıtım yazılarının da oldukça önem arz ettiğini söyleyebiliriz. Sizlerde SEO unsurları hakkındaki düşüncelerinizi yorum kısmından benimle paylaşabilirsiniz.

Bu konuyla ilgili bir fikriniz var mı?

Spam yorumlarından kaçınmak için tüm yorumlar görüntülenmeden önce denetlenecektir.